Publications
The following overview shows Publications from several technical magazines (in German as well as in English Language). The articles inform you about events and results in the context of the "International Olive Oil Award - Zurich" and the "Olio" from previous years (since 2002) until today ... as well as about other interesting aspects around the topic of "Extra Virgin Olive Oil" !
Publications, Poster and Presentations in English Language:
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Valli E., Bendini A., Popp M., Bongartz, A.: Sensory analysis and consumer acceptance of 140 high-quality extra virgin olive oils, Journal of the Science of Food and Agriculture, 2014
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Bongartz A., Popp M.: Quality Discrimination of EVOOs - Insights from the long-term project: International Olive Oil Award – Zurich, EuroFedLipids Congress in Antalya, 2013, Poster
- Dierkes G., Krieger S., Dück R., Bongartz A., Schmitz O. J., Hayen H.:"HPLC-MS profiling of Phenolic Compounds for Evaluation of Olive Oil Bitterness and Pungency", Journal of Agricultural and Food Chemistry, 07/2012
- Dierkes G., Guth H., Bongartz A., Hayen H.: "Quality Evaluation of Olive Oil by Statistical Analysis of Multicomponent Stable Isotope Dilution Assay Data of Aroma Active Compounds", Journal of Agricultural and Food Chemistry, 11/2011
- Bongartz A., Oberg D.G.:, Sensory Evaluation of EVOO Extended to include the Quality Factor Harmony , Journal of Agricultural Science and Technology, A1 (2011), 422-435
- Bongartz A., Oberg D.G.: Sensory Evaluation of Olive Oil (Paneltest, Evaluation of Harmony and Persistency and Aroma Description), World Congress on Oils and Fats in Sydney, Eurofedlipids in Graz, 2009, Poster & Presentation
- Bongartz A.: REVIEW - International Olive Oil Award - Zurich / OLIO, World Congress on Oils and Fats in Sydney, Eurofedlipids in Graz, 2009, Poster & Presentation
- Biedermann M., Grob K., Bongartz A., Mariani C.: "Fatty Acid methyl and ethyl esters as well as wax esters for evaluating the quality of olive oils", Eur Food Res Technol, 06/2008
Publikationen / Fachartikel in German Language:
- Bongartz A., Schneller R.: IOOA / OLIO 2013 - "Bunt ist besser", Salz & Pfeffer, 02/2014
- Bongartz A., Popp M.: OLIO 2013 - "Sie haben entschieden", Salz & Pfeffer, 08/2013
- Bongartz A.: "Booklet 12th Int. Olive Oil Award - Zurich 2013", 04/2013
- Bongartz A., Popp M.: IOOA 2013 - "Die Sieger sind gekürt", Salz & Pfeffer, 04/2013
- Bongartz A.: IOOA / OLIO 2012 - "Zwischen Tradition und Moderne", Salz & Pfeffer, 02/2013
- Bongartz A., Popp M.: OLIO 2012 - "Transparenz schaffen", Salz & Pfeffer, 08/2012
- Bongartz A.: "Booklet 11th Int. Olive Oil Award - Zurich 2012", 04/2012
- Bongartz A., Popp M.: IOOA 2012 - "Elf Jahre Olivenölkompetenz", Salz & Pfeffer, 03/2012
- Bongartz A., Popp M.: IOOA / OLIO 2011 - "Olivenöl, Was Sie schon immer wissen wollten", Salz & Pfeffer, 01/2012
- Bongartz A., Popp M.: OLIO 2011 - "OLIO 2011 - Die Qualität steht beim Konsumenten im Vordergrund", Salz & Pfeffer, 08/2011
- Bongartz A.: "Zehn Jahre «International Olive Oil Award – Zurich» (online-Artikel)", Lebensmitteltechnologie (LT), www.lt-magazin.ch, 06/2011
- Bongartz A.: "Booklet 10th Int. Olive Oil Award - Zurich 2011", 04/2011
- Bongartz A., Popp M.: IOOA 2011 - "International Olive Oil Award & Olive Congress 2011 - 10 Jahre Olivenölprämierung in der Schweiz", Salz & Pfeffer, 03/2011
- Bongartz A., Popp M.: IOOA / Olio 2010 - "10-Jahr-Jubiläum des International Olive Oil Award & OLIO - Ein Olivenölevent stellt sich vor", Salz & Pfeffer, 01/2011
- Bongartz A., Popp M.: OLIO 2010 - "OLIO 2010 - Der Konsumententest", Salz & Pfeffer, 08/2010
- Bongartz A.: "Booklet 9th Int. Olive Oil Award - Zurich 2010", ISBN: 978-3-905883-17-6, 04/2010
- Bongartz A.: IOOA 2010 - "International Olive Oil Award & Olio 2010 - Spanische Öle immer besser ?", Salz & Pfeffer, 03/2010
- Bongartz A., Popp M.: IOOA / OLIO 2009 - "International Olive Oil Award & Olio 2009 - Konsumentenmeinung vs. Sensorische Eigenschaften von Olivenöl", Salz & Pfeffer, 01/2010
- Bongartz A., Popp M.: OLIO 2009 - "OLIO 2009 - And the winner is ...", Salz & Pfeffer, 08/2009
- Bongartz A.: "Booklet 8th Int. Olive Oil Award - Zurich 2009", ISBN: 978-3-905883-17-6, 04/2009
- Bongartz A.: IOOA 2009 - "International Olive Oil Award - Die besten Olivenöle sind erkoren", Salz & Pfeffer, 03/2009
- Bongartz A.: IOOA / OLIO 2008 - "International Olive Oil Award & Olio 2008 - Transparenz schaffen", Salz & Pfeffer, 01/2009
- Bongartz A.: "Kein Öl ist gleich wie ein anderes", ALIMENTA, 23/2008
- Bongartz A., Popp M.: OLIO 2008 - "OLIO 2008 - Die Besten Olivenöle", Salz & Pfeffer, 08/2008
- Schramm S., Bongartz A.: IOOA 2008 - "7. Internationaler Olive Oil Award 2008 - Beste Öle", Salz & Pfeffer, 03/2008
- Bongartz A.: IOOA / OLIO 2007 - "International Olive Oil Award & Olio 2007 - Die Eigenheiten der Olivenöle", Salz & Pfeffer, 01/2008
- Bongartz A.: "Sensorische Besonderheiten - Beurteilungskriterien von "Nativem Olivenöl Extra", DLG Test Lebensmittel, DLG verlag, Frankfurt, 09/2007
- Bongartz A.: OLIO 2007 - "OLIO 2007 - Mehr als 150 Öle - … aber welches ist das beste ?", Salz & Pfeffer, 08/2007
- Schramm S., Bongartz A.: IOOA 2007 - "6. Internationaler Olive Oil Award 2007 - Teilnehmerrekord am Olive Oil Award 2007", Salz & Pfeffer, 03/2007
- Bongartz A.: "Aus der Welt der Oliven", Salz & Pfeffer, 02/2007
- Bongartz A.: IOOA / OLIO 2006 - "International Olive Oil Award & Olio 2006 - Die Eigenheiten der Olivenöle", Salz & Pfeffer, 01/2007
- Bongartz A.: "Natives Olivenöl - Sensorik spezifischer Produktgruppen", Praxishandbuch Sensorik, Loseblattsammlung, Behr's Verlag, ISBN 978-3-86022-958-3, Hamburg, 2006
- Schramm S., Bongartz A.: OLIO 2006 - "International Olive Oil Award & Olio 2006 - Die Schweiz schwimmt im Olivenöl", Salz & Pfeffer, 08/2006
- Schramm S., Bongartz A.: IOOA 2006 - "5. Internationaler Olive Oil Award 2006 - Olivenöl aus Italien mit Bestnoten", Salz / Pfeffer, 03/2006
- Bongartz A.: IOOA / OLIO 2005 - "Olive Oil Award & Olio 2005 - Es bleibt spannend …", Salz & Pfeffer, 02/2006
- Schramm S., Bongartz A.: OLIO 2005 - "Olive Oil Award & Olio 2005 - Olivenöl - Marktüberflutung", Salz & Pfeffer, 08/2005
- Schramm S., Bongartz A.: IOOA 2005 - "4. Internationaler Olive Oil Award 2005 - Neuer Rekord", Salz & Pfeffer, 03/2005
- Bongartz, A. IOOA / OLIO 2004 - "Olive Oil Award & OLIO 2004 - Breitengeschmack ist messbar", Salz & Pfeffer, 01/2005
- Schramm S., Bongartz A.: OLIO 2004 - "3. Internationaler Olive Oil Award 2004 - Objektiv und Subjektiv", Salz & Pfeffer, 10/2004
- Schramm S., Bongartz A.: IOOA 2004 - "International Olive Oil Award - Zurich 2004", Salz & Pfeffer, 03/2004
- Bongartz A.: IOOA / OLIO 2003 - "Über Geschmack lässt sich vielleicht doch streiten", Salz & Technik, 02/2004
- Schramm S., Bongartz A.: OLIO 2003 - "Wettbewerb - Olivenöl im Vergleich", Salz & Pfeffer, 09/2003
- Näf W., Bongartz A.: IOOA 2003 - "Olivenöl sensoriert - von muffig-feucht bis mandelartig", Salz & Pfeffer, 03/2003
- Bongartz A.: "Olivenöl in der Degustation - Wie man Olivenöl degustiert", Salz & Pfeffer, 03/2002
Swiss Olive Oil Panel (SOP)
Annette Bongartz
Food Sensory Science Group
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